اگر شما هم جزء دانشآموزانی هستید که تمایل دارید در آزمونهای ورودی تیزهوشان شرکت کنید توصیه میکنم به نکتههای زیر توجه کنید:
از همین امروز درس خواندن را جدی بگیرید تا از رقیبان پیشی بگیرید. آنها که فردا آغاز میکنند یک روز از شما عقبترند. اعتمادبهنفس داشته باشید. همهی ما میتوانیم یک استعداد درخشان باشیم. هوش استعداد و میل به پیشرفت در همهی ما وجود دارد. تفاوت ما در میزان تلاشمان است؛ پس با اعتمادبهنفس تلاش کنید تا به موفقیت برسید.
با هدف تلاش کنید. اگر هدف مشخصی داشته باشید (قبولی در آزمون ورودی تیزهوشان) تلاش شما چندین برابر خواهد شد و خستگیناپذیر میشوید.
به علوم و ریاضی توجه ویژه داشته باشید. این دو درس میتوانند نتیجهی آزمون را به نفع شما تغییر دهند.تلاش کنید تا نمرهی تراز ریاضی و علوم شما رشد خوبی داشته باشد. در این درسها به نکات و استثنائات و صورت سؤال خیلی دقت کنید. سؤالات این درسها به صورت ترکیبی از بخشهای مختلف و با در نظر گرفتن نکات مفهومی طرح میشوند و معمولاً دارای دام آموزشی هستند.
اهمیت فارسی و هدیههای آسمانی و تفکر و پژوهش بیشتر به آن جهت است که برخی از دانشآموزان برای پاسخگویی به تستهای این درسها مشکل دارند؛ زیرا این درسها را با دیدگاه حفظی بودن، سطحی میخوانند و به نکات ریز آنها توجه نمیکنند یا در تجزیه و تحلیل مفاهیم تفکر و پژوهش به مشکل میخورند. با حل تست بیشتر و تسلط بر این درسها شانس قبولی خود را بالا ببرید.
یکی از مهمترین بخشهای آزمون استعداد تحلیلی است. این بخش، منبع مشخص و دقیقی ندارد و خیلی از رقبا با شیوهی طراحی سؤالات آن آشنا نیستند. این سؤالات با تکیه بر قدرت شناختی دانشآموز و توانایی تجزیه و تحلیل و سوادِ خواندن طراحی میشوند و هر چه حیطهی شناختی فرد بالاتر باشد در پاسخگویی به این سؤالات موفقتر است.
با بررسی سؤالات سال قبل، سؤالات استعداد تحلیلی بیشتر به موضوعات زیر مربوط میشود:
انتقال، تقارن، دوران و چرخش، کدگذاری یا رمزگشایی، یافتن الگوهای تصویری یا الگوهای عددی، ترکیب دو یا چند شکل سطحی یا حجمی، گستردهی احجام، کامل کردن شکلهای سطحی و حجمی.